Aromatik kokulu ve yaprak dökmeyen bir ağaç olan tarçının vücudumuz için çok faydası var. Regl ağrılarından şeker hastalığına, kalp sağlığından yüksek tansiyona birçok rahatsızlığa iyi gelen tarçının faydaları ve kullanım şekilleri... Yemek ve tatlı yapımında da kullanılan tarçının kabukları iç içe konulup sarılmasıyla çubuk tarçın elde ediliyor. Hem yiyecekleri hem de içecekleri tadıyla daha da şenlendiren tarçının sağlık açısından da birçok faydası vardır. Oldukça güçlü bir antioksidandır ve yüksek besin değerlerine sahiptir.
Tarçın Yağı
Tarçın yağını bir bardak suya birkaç damla dökerek tüketebilirsiniz. Midedeki hazımsızlığa iyi gelir, bağırsakları düzenler, grip ve soğuk algınlığına iyi gelir, depresyona iyi gelir ve cinsel gücü arttırır.
Aynı zamanda tarçın yağını cildinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Kullanmak istediğiniz bölgeye 4-5 damla dökerek birkaç dakika masaj yapabilirsiniz. Günde en fazla 3 defa kullanılmalıdır. Tarçın yağı tek başına direkt cilt ile temas ettiğinde zarar verebilir. Bu yüzden diğer yağlarla seyreltilerek kullanılmalıdır. Tarçın, antibakteriyel özelliği ile dişlerdeki çürüklere karşı savaşır. Bir miktar suya birkaç damla tarçın yağı dökün ve ağzınızda gargara yapın.